Img 2526 bewerkt 2

Ook de Kerstwinkel aan het Klein Tongelreplein in Eindhoven, ten bate van KWF, KIKA en Inloophuis De Eik, was in verband met de lockdown, genoodzaakt de deuren te sluiten.

“JAMMER”, VINDEN DE LEDEN VAN TEAM LEKKER BELANGRIJK DIE ZICH MAANDENLANG, SAMEN MET EEN GROEP ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS, INGEZET HEBBEN VOOR DE GOEDE DOELEN: “WE STEVENDEN AF OP EEN HISTORISCHE OPBRENGST; WE ZATEN BIJNA OP € 20.000,-. DAT WIL ZEGGEN DAT WE AL RUIM BOVEN HET RECORD VAN 2019 ZATEN, WANT TOEN HAALDEN WE ‘MAAR’ € 15.000,- OP”.

De mensen van de kerstgroep zijn er zich terdege van bewust dat dit resultaat niet gehaald was zonder de steun en support van zoveel mensen. Daarbij wordt op de eerste plaats gedacht aan de familie Tielemans, die ook dit jaar het pand op nummer 1 belangeloos ter beschikking stelde. Daarnaast had de winkel niet zo’n succes kunnen worden zonder de bijdragen uit de samenleving. Van de hoeveelheid spullen die de leden van Team Lekker Belangrijk overal op mochten halen, is bijna geen voorstelling te maken. De teamleden en vrijwilligers doorkruisten dagelijks de regio voor nieuwe artikelen. Daarnaast kwamen er dagelijks mensen in de winkel met kerstspullen. Soms een schoenendoos met ballen, soms met een volgeladen auto met bomen, stallen, Kerstmannen, slingers en guirlandes. Het uitzoeken, soms opknappen en prijzen, vergde extra tijd en extra manschappen, maar dat deden de teamleden met het grootste plezier.

De collega winkeliers op het plein toonden hun waardering aan Team Lekker Belangrijk met koffie, koeken en met cadeautjes. Dat daar enthousiast en dankbaar op gereageerd werd, behoeft geen betoog.

Voor vooruit kijken, is het nog wat vroeg, vinden de leden van de kerstgroep, maar unaniem zijn ze het erover eens dat het volgend jaar wel weer een ‘normaal’ jaar mag zijn: zonder ontsmette mandjes, handgel en mondkapjes.

Fijne jaarwisseling en tot in 2021!